_ALS DE BEREN KOMEN

In 2012 vroeg het Amsterdam Fringe Festival ons om het stuk Voor wie er nog te vrezen valt, waarmee we in maart het Café Theater Festival hadden gewonnen, uit te bouwen tot een langere versie voor de zaal. Dit werd Als de Beren Komen, het stuk waar wij onze naam aan ontlenen, en dat o.a. speelde in het Ostadetheater, Theater Kikker en Studio de Bakkerij.

Als de Beren Komen is een tragikomische voorstelling over gedoemde liefde. Over onze behoefte aan een publiek, juist tijdens de meest intieme momenten van ons bestaan. Over highlight-goudbruin-surfermeisjes en de geur van beren. Over Ties en Julia. Twee mensen die steeds verder in elkaar verstrikt raken, hoe graag ze ook los zouden scheuren. Die elkaar en het publiek bespelen in een poging hun gelijk te halen, ten koste van alles.

 

Als de Beren Komen is een deel Edward Albee, een flinke scheut Hollandse miserie, een vleugje soap, en een mespunt thriller. Locatietheater op de vloer. Een schurend stuk over het spelen van een smerig spel, omdat je niet weet wat je anders zou moeten.

Vrouw op de vloer, vrouw op de vloer! Dan zal er wel wat te gebeuren staan, of niet dan?

Een bijzonder volwassen en sterk gespeelde relatietragikomedie.

 

– de Volkskrant

Knappe tekst, goed gespeeld, en ‘gewoon’ geestig, onderhoudend en ontroerend.

 

– NRC

Fris, grappig, spannend, ondeugend. Heb het hele stuk op ’t puntje van mn stoel gezeten. Gaan!

 

-Publieksreactie

En als ze thuis komen raken ze kort hun geweer aan, controleren ze de kogels. Voor als de beren komen.

Met dank aan

credits

Regie: Alexander de Vree / Tekst: Koen Caris / Spel: Malou van Sluis, Alex van Bergen / Decor: Eva Jongen / Kostuums: Dymph Boss / Publiciteit: Ysbrand Bontekoe / Grafische vormgeving: Madelief Brandsma / Fotografie: Bart Koetsier / Begeleiding: Greg Nottrot