_Berlin, Berlin!

In 2014 maakten we Berlin Berlin!, onze eerste voorstelling als officiële stichting. Deze zaalvoorstelling speelde o.a. in Theater Kikker in Utrecht, het Compagnietheater in Amsterdam en Theater Ins Blau in Leiden.

Berlin, Berlin! gaat over de wereld die alsmaar maakbaarder wordt. Een wereld die op iedere straathoek duizend mogelijke toekomsten biedt, die allemaal de moeite van het najagen waard zijn. En over een broer en een zus die daar steeds verder in wegzinken.

 

Berlin, Berlin! is een tragikomedie over feesten en vechten, over binnen blijven en buiten houden, over groot worden en over klein blijven. Een ode aan de kinderen van gisteren, die nog niet de volwassenen van vandaag geworden zijn.

Het gaat heel goed met ons. Echt héél goed. Het is belangrijk dat je dat begrijpt.

Als de Beren Komen heeft een missie. Theater maken dat de diepte in gaat, zonder het contact met het publiek te verliezen. Met Berlin, Berlin! is dit gelukt. Mission completed!

 

– Cultuurbewust

De voorstelling houdt me bezig. Ik ga geen analyse geven maar het raakte echt een gevoelige snaar en deed best wel pijn. Het schuurt aan veel waar ik mee bezig ben en de meest pure reactie zou luiden: “dank, grote dank voor deze voorstelling, stelletje eikels!”

– Bezoekersreactie

Een aardige, maar niet erg opwindende voorstelling.

 

– Theaterkrant (Peter Zonderland)

Een mens kan ergens koning zijn, al is het alleen op z'n kamer.

Met dank aan

credits

Regie: Jeek ten Velden / Tekst: Koen Caris, Elly Scheele / Spel: Alex van Bergen, Malou van Sluis / Vormgeving: Dymph Boss, Eva Jongen / Techniek: Tim Vermeulen, Calle de Hoog / Zakelijk leiding: Willemijn Pheifer / Productie: Sophie Simenel / Publiciteit: Rianne Steggink / Met dank aan: Daria Bukvić, Domien van der Meiren, Martine Manten, Corien Baart