_DE TWEEDE ZOON

In 2013 werkten we op uitnodiging van het Studentenkamerfestival Utrecht aan een nieuwe korte voorstelling, die in februari 2013 op Stukafest speelde. Deze voorstelling legde de basis voor De Tweede Zoon, dat in september 2013 een week in Theater Bellevue speelde, en daarna nog op verschillende kleine festivals.

Malou en Alex vertellen verhalen. Donkere sprookjes voor volwassenen, waarbij de grens tussen verteller en hoofdpersoon, tussen echt en verzonnen, steeds vager wordt. Verhalen om bij te drinken. Verhalen voor ’s nachts. Verhalen die te gruwelijk, te ziek, te mooi zijn om naverteld te worden.

De tweede zoon (en andere verhalen) gaat over het gevaar van verhalen vertellen. Een intieme voorstelling voor iedereen die weet dat de echte monsters zich niet met kinderen bezig houden.

Verhalen zijn als een virus, twee keer ademen en de wereld is besmet.

Er hangt altijd wel iets tussen jou en de wereld in.

Met dank aan

Credits

Regie: Eva Lemaire / Tekst: Koen Caris / Spel: Alex van Bergen, Malou van Sluis / Vormgeving: Eva Jongen / Productie: Ysbrand Bontekoe / Publiciteit: Rianne Steggink / Grafische vormgeving: Suzanne Lustig / Fotografie, trailer: Reinout van Schie